Magistraţii Judecătoriei Zalău au amânat, la finele săptămânii trecute, pronunţarea unei soluţii în dosarul fostului manager al Centrului de Recuperare Tratament şi Îngrijire „Acasă”, Leontin Băbţan, judecat pentru înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals. Termenul stabilit pentru deliberare şi pronunţare este vineri, 30 octombrie.
În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi Ioana Rotaru, fostul director medical al Centrului, pentru complicitate la înşelăciune şi fals intelectual.
Reamintim că trimiterea în judecată a celor doi a fost dispusă la sfârşitul lunii august. “Prin rechizitoriul, conţinând 676 de pagini, întocmit în data de 31 august 2015, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: Băbţan Leontin, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuă (63 acte materiale), fals intelectual în formă continuată (690 acte materiale) şi uz de fals în formă continuată (63 acte materiale) şi Rotaru Ioana, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de complicitate la înşelăciune în formă continuată (63 acte materiale) şi fals intelectual în formă continuată (627 acte materiale)”, s-a precizat în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.
Potrivit anchetatorilor, din actele de urmărire penală administrate în cauză, rezultă faptul că, cei doi inculpaţi, în calitate de manager şi respectiv, director medical, la Centrul de Recuperare Tratament şi Îngrijire Acasă, în perioada 2008 – februarie 2015, au indus în eroare Casa de Asigurări de Sănătate Sălaj, prin întocmirea unui număr de 63 de rapoarte de decont ce conţineau date nereale, inserate într-un număr de 627 de foi de observaţie, rapoarte de decont ce atestau prestarea unor servicii medicale, ce în realitate, nu au fost prestate. “Ca urmare a săvârşirii acestor infracţiuni a fost cauzat un prejudiciu Casei de Asigurări de Sănătate Sălaj în cuantum de 1. 627. 776 de lei, Casa de Asigurări de Sănătate Sălaj constituindu-se parte civilă în cauza penală, cu suma mai sus menţionată, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile de întârziere”, au mai spus procurorii.
În instrumentarea acestei cauze, organele de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sălaj şi încă a 16 servicii judeţene anticorupţie, a ofiţerilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Sălaj, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, precum şi de sprijinul de specialitate al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Menumorut Voievod” Sălaj.
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Zalău. Totodată, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au subliniat că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
La bulau cu mamelucul!
S-au facut acolo la Centru’ Babtan niste invarteli pe care numa’ la UTC le-a putut invata individul!
@waaaaaazap,publica-ti numele daca esti asa tare in gura si in opinie !